Witamy w Centrum Dietetycznym MonVita

692 108 338
Al. Jerozolimskie 119 "A" lok. 27, Warszawa

 

Oferta Centrum Dietetycznego MonVita skierowana jest nie tylko do klienta indywidualnego, ale także grupowego i korporacyjnego. 

 

Oferujemy:

- wykłady i szkolenia związane ze zdrowym stylem życia dla firm

- wsparcie dietetyczne dla palcówek oświaty: warsztaty żywieniowe dla szkół i przedszkoli, edukacja żywieniowa dzieci, rodziców i kadry pedagogicznej, tworzenie jadłospisów, ocena i korekty dotychczasowych jadłospisów, analiza produktów oferowanych w sklepikach szkolnych, tworzenie materiałów i broszur informacyjnych

- wspieranie akcji promocyjnych, pikników, wydarzeń plenerowych i eventów

- przygotowywanie materiałów merytorycznych i różnych form reklamy dla firm i prasy

- nadzór nad poprawnością treści materiałów informacyjnych

- opiniowanie i rekomendowanie produktów firm z branży spożywczej i farmaceutycznej

- konsultacje eksperckie dla mediów

- wsparcie dietetyczne w zakresie prowadzenia pacjentów, opracowywania i bilansowania menu dla firm cateringowych i restauracji

 - pisanie artykułów i udzielanie wywiadów dla mediów

 - organizację i prowadzenie wczasów i obozów z dietetykiem oraz warsztatów zdrowego gotowania

 


 

W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH!

 

Zdrowie pracowników to ważny kapitał każdego przedsiębiorstwa. Praca zawodowa to duży ułamek naszego życia. Wymaga dużo energii, motywacji, zaangażowania i coraz więcej poświęcenia. Badania wykonane przez Europejską Agencję Bezpieczeństwa i Higieny Pracy wykazały, że blisko 60% zwolnień lekarskich w 2014 roku zostało wystawionych z powodu zbyt dużego poziomu stresu i przemęczenia wśród europejskich pracowników. Dlatego Unia Europejska uruchomiła sześcioletni program bezpieczeństwa, higieny i  ochrony pracowników „Zdrowe miejsce pracy” przypadający na lata 2014 - 2020. Program ma uświadamiać pracodawcom problem nie tylko fizycznej, ale i psychicznej kondycji pracowników. Z tego powodu firmy coraz częściej, oprócz kondycji fizycznej, stawiają również na kondycję psychiczną pracowników i redukcję stresu. Te elementy zaś wpływają na jakość wykonywanej pracy i przekładają się na wyniki każdej organizacji.

 


 

STAN I PRACA JELIT JEST BEZPOŚREDNIO ZWIĄZANA Z NASZYM SAMOPOCZUCIEM I WYDAJNOŚCIĄ

 

Czy wiesz, że jelita nazywane są naszym „drugim mózgiem”? Obniżony nastrój, depresja, zmniejszenie efektywności i wydajności w pracy mogą być bezpośrednio związane z występującymi dolegliwościami trawiennymi. Serotonina, zwana także hormonem szczęścia odgrywa kluczową rolę w perystaltyce jelit, a 95% jej zasobów powstaje właśnie w jelitach. System trawienny może wysyłać także sygnały bezpośrednio do mózgu za pośrednictwem tzw. nerwu błędnego.

 

ZDROWY PRACOWNIK TO WYDAJNY PRACOWNIK

 

Idea work-life balance  jest bardzo istotna dla fizycznego i psychicznego zdrowia pracowników. Regularne przerwy w pracy na posiłek zwiększają efektywność pracowników, zapobiegają zmęczeniu i przekładają się na lepsze wykonywanie służbowych obowiązków. Koncepcja ta wpisuje się także w znacznie szerszą ideologię corporate wellness, której celem jest poprawa wyników finansowych firmy poprzez zadbanie o zdrowie i dobre samopoczucie jej pracowników.

 

ZAPROŚ NAS DO SWOJEJ FIRMY!

 

Oferujemy warsztaty, prelekcje oraz konsultacje dietetyczne wraz z pomiarami składu ciała bezpośrednio w siedzibie Twojej firmy. Współpracujemy także z fizjoterapeutami, trenerami personalnymi, instruktorami fitness i specjalistami z branży kosmetycznej.

 

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!


 

ZAUFALI NAM:

 

Nasze relacje z wydarzeń:



Umów się na wizytę przez ZnanyLekarz.pl:


Monika Hajduk - ZnanyLekarz.pl
Monika Hajduk - ZnanyLekarz.pl
Monika Hajduk - ZnanyLekarz.pl